“Dat uur reistijd besteed ik nu aan een dagelijkse wandeling”

Naam: Madelon Noordover — Beroep: zelfstandig communicatieadviseur non-profit

“Als projectleider coronacommunicatie bij de Veiligheidsregio Haaglanden zit ik middenin corona. Tijdens mijn werk ervaar ik een interessante dynamiek in een complex veld van politieke belangen en vele gesprekspartners. Ondanks alle belangen en meningen gaan we voor dat ene resultaat: het verminderen van het aantal coronabesmettingen. Erg leerzaam. We verzamelen de informatie over alle thema’s en gemeenten kunnen daaruit halen wat voor hen van toepassing is. Nu door de nieuwe coronawet – TWM – de verantwoordelijkheden voor (o.a.) communicatie weer meer lokaal liggen, ontstaat er een meer coördinerende en voorbereidende rol voor de Veiligheidsregio die meer inspeelt op scenario’s, de voorbereiding daarop en het samenbrengen van de communicatie over corona. Ik vind het mooi dat het grootste gedeelte van de mensen zich aan de regels houdt, vanwege de overtuiging dat dat uiteindelijk het beste is. Dankzij thuiswerken heb ik meer regie op mijn dag, ik heb geen collega’s die me bij het koffieapparaat of tussendoor aanspreken. Dat uur reistijd besteed ik nu aan een dagelijkse wandeling van zes kilometer. Thuiswerken geeft me rust. Dat hou ik graag zo, al mis ik ook wel soms echt contact met mensen.”

Beleef jij ook positieve dingen tijdens de coronaperiode? En wil je deze delen? Meld je dan aan voor de Midden-in-de-week-break van Carpe Diem Communicatie: annemarie@carpediemcommunicatie.nl.