“Je bent krachtiger dan je denkt”

Naam: Tessa van Kolfschoten — Beroep: communicatieadviseur gemeente Amersfoort

“Je bent krachtiger dan je denkt. Dat is wat ik in deze coronatijd heb geleerd. Gelukkig weet je vooraf niet hoe lang dit duurt, dus je past je aan, je gaat door zo goed en kwaad als het kan en je redt jezelf ermee. Mijn dochter is vijf jaar, online les heeft ze niet. Af en toe komt ze in beeld tijdens een Teams-overleg. Ze krijgt wat schooltaakjes en de rest van de week is het aan mijn man en mij om haar te vermaken. Gelukkig kunnen we dat doen door onze werktijden deels te verleggen naar de avond en het weekend. Mijn tip om deze tijd door te komen: zoek het licht op. Ga zoveel mogelijk naar buiten en adem de frisse lucht in. Ik heb het mezelf de afgelopen tijd niet echt makkelijk gemaakt. Zo heb ik onlangs de postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar met succes afgerond. In mijn studententijd vond ik studeren zwaar, ik had er nooit echt plezier in. Maar deze studie was super, mede dankzij de leuke docenten en de interessante lesstof. In mijn lijf borrelde het van de positieve energie en ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. De kennis komt me goed van pas in mijn adviesfunctie over het tegengaan van zwerfafval, maar ook bij andere communicatievraagstukken draait nu dat extra radertje van gedragsverandering. Als communicatieadviseur dacht ik vaak doelgroepgericht: leeftijd, woonsituatie, opleiding, etc. Maar wat zegt dat over gedrag? Ik heb geen invloed op iemands leeftijd, wel heb ik nu de bouwstenen om gedrag te analyseren en daar een positieve draai aan te geven. Dat is een echte meerwaarde voor mijn vak.”

Beleef jij ook positieve dingen tijdens de coronaperiode? En wil je deze delen? Meld je dan aan voor de Midden-in-de-week-break van Carpe Diem Communicatie: annemarie@carpediemcommunicatie.nl.