Oktober 2017 mocht ik op sollicitatiegesprek bij Astrid van Carpe Diem Communicatie. Het resultaat is bekend, we gingen samen het avontuur van een nieuwe fase voor Carpe Diem aan: ZZP’er mét personeel.

Tijdens het gesprek had ik al meteen een klik met Astrid. Vooral omdat ze heel enthousiast reageerde op mijn passie om een eigen boek te schrijven en uit te (laten) geven. Met haar kon ik open praten over mijn wens of, beter gezegd, mijn eis: één vaste dag per week is mijn boekschrijfdag. Daar komt niks of niemand tussen, ook Carpe Diem niet. Ze stemde ermee in, op voorwaarde dat één vaste dag per week Carpe Diem-dag zou zijn en dat we de rest van de uren flexibel gingen invullen. Uiteraard was dat geen probleem.

We houden ons tot op de dag vandaag aan deze heldere afspraak. En dat werpt zijn vruchten af. Astrid vertrouwt mij steeds meer leuk werk toe en de flexibele uren krijgen vastere vormen. En ik heb mijn thrillerdebuut geschreven: Waterval. Ook heb ik er een uitgever voor gevonden. Juni 2020 ligt het in de fysieke en online boekwinkels. Ik kan niet wachten. En Astrid stiekem ook niet, want ze leeft super met me mee.

Ik gun iedereen een werkgever die oog heeft voor de passie van zijn of haar werknemers. Die meeleeft, meedenkt en, als het even kan, meewerkt aan mogelijkheden om dromen buiten het dienstverband om waar te maken. Als werkgever verdien je die investering terug in de vorm van loyaal, flexibel en gemotiveerd personeel.

Goede communicatie begint bij luisteren, ook naar je medewerkers.