Crossmediaal communiceren is in deze tijd belangrijker dan ooit. In ons gehaaste bestaan van tegenwoordig is het belangrijk dat jóuw boodschap degene is die blijft hangen bij jouw doelgroep. Hoe je dat doet? Door de juiste mix van offline en online. Welke communicatiemiddelen je met jouw bedrijf dan moet inzetten, daar kom je achter als je de volgende vragen stelt: wie is mijn doelgroep en waar bevinden zij zich? Als je dit in kaart brengt, kun je de beste combinatie tussen de verschillende communicatiemiddelen gaan bepalen.

Niet iedereen uit jouw doelgroep gebruikt hetzelfde kanaal, de een leest de krant op papier, de ander bekijkt berichten vluchtig op sociale media. Crossmediaal communiceren zorgt daarom voor een hoger bereik bij de doelgroep. Gebruikt jouw doelgroep zowel online als offline middelen? Super! Hoe meer je zichtbaar bent en hoe vaker jij je boodschap deelt, hoe beter deze boodschap blijft hangen. Pas je communicatie wel aan op het kanaal dat je gebruikt, in een nieuwsbrief kun je bijvoorbeeld meer informatie kwijt dan een snelle post op Instagram of Facebook.

Doelgroep triggeren

Crossmediale communicatie betekent overigens niet dat je overal dezelfde informatie moet delen. Het is juist van belang om de doelgroep te triggeren. Kies daarom een centraal medium, bijvoorbeeld je website, waar alle informatie bij elkaar komt. De andere media zijn er ter ondersteuning. Zorg dat je de content maakt die op ieder medium uniek is, zo maak je de doelgroep nieuwsgierig naar het volledige verhaal en verleid je hen naar andere media door te klikken.