Waarom ook niet, mijn eigen top 4 van zakelijke en privé hoogtepunten van 2019! De goede voornemens volgen op 1 januari 😊

  1. Uitrol merkstrategie Dutch Fresh Port

Namens mijn opdrachtgever mocht ik dit jaar de merkstrategie van Dutch Fresh Port verder ontwikkelen en uitrollen. Dutch Fresh Port is een bedrijventerrein voor bedrijven in de Agro Vers Food – logistiek met prachtige bedrijven als Van Gelder Groente & Fruit, Bakker Barendrecht en The Greenery. Er is zoveel te vertellen over dit gebied. Dat gaan we vanaf januari laten zien via een spiksplinternieuwe website, netwerkbijeenkomsten en nog veel meer moois. En komende februari ga ik samen met bestuurders van het gebied het merk vertegenwoordigen tijdens de Fruit Logistica in Berlijn, een beurs voor de AgroVersFoodlogistiek bedrijven.  

  • De organisatie van de Samenloop voor Hoop (namens KWF Roosendaal)

Als (ex?-)kankerpatiënt weet ik hoe zwaar het is om kanker te hebben, maar ook hoeveel impact de ziekte heeft op familie en vrienden. Ik wil dan ook mijn bijdrage leveren aan de doelen van het KWF: minder kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor mijn lotgenoten. Daarom ben ik voorzitter geworden van KWF Roosendaal én de Samenloop voor Hoop Roosendaal. In juni heb ik samen met ruim 1000 vrijwilligers én 1000 deelnemers de Samenloop voor Hoop Roosendaal mogen organiseren en beleven. Wat een prachtige ervaring. Ik ben trots op het prachtige bedrag van € 105.743,88 dat de deelnemers hebben in weten te zamelen voor het lokale inloophuis de Rose-Linde en voor KWF.  En ik krijg nog altijd kippenvel als ik de beelden zie van de Samenloop, met name de kaarsenceremonie en het beeld van al die vele kaarsen langs de wandelroute. Onvergetelijk. Het bevestigt mijn wens om altijd iets voor anderen te willen betekenen, met name de mensen die het zware pad van behandeling tegen kanker moeten gaan.

  • Een website!

Het plan om een site te bouwen voor Carpe Diem Communicatie lag er al jaren. Maar ja, het moest wel gedaan worden. In het voorjaar van 2019 was het eindelijk zover dat ik samen met Annemarie de site www.carpediemcommunicatie.nl online kon zetten. Wie nieuwsgierig is naar wat we doen kan op de site een goed beeld krijgen. En we proberen de site af en toe te verlevendigen met een blog. Wat heerlijk wanneer een plan werkelijkheid wordt. Gewoon door het te doen! Het kan zo simpel zijn.

  • Mindfulness

Na enkele roerige jaren en veel en hard werken was het fijn om in de tweede helft van dit jaar even pas op de plaats te maken en iets minder uren te werken. Meer mij-tijd zogezegd. Ik besloot niet meer in de avonden en de weekenden te werken. Dan maar een deadline niet halen (wat gelukkig niet gebeurd is), maar gewoon even wat meer ademruimte creëren. Wel vroeger op de dag beginnen, en dat paste goed in het nieuwe ritme van mijn jongste dochter die ’s ochtends voor dag en dauw op de fiets moest stappen naar haar nieuwe middelbare school, in plaats van de weg oversteken naar de basisschool. Er ontstond een heel nieuw tijdvak in mijn leven! Maar daarnaast ben ik met een mindfulness-training concreet aan de slag gegaan met het creëren van ademruimte. En dat heeft mij veel gebracht. Sowieso het inzicht dat ik wel heel weinig tijd voor mezelf neem, ik had geeneens tijd voor de mindfulness-oefeningen die ik dagelijks wilde doen. Het fijne van de training was dan wel dat ik leerde met mildheid en compassie hiernaar te kijken. En zo vielen alle puzzelstukjes van een grote ambitie, een enorme drive om te werken, er te willen zijn voor mijn gezin én de wens om momenten van rust te vinden mooi op zijn plaats in mijn leven.

  • Toch nog een vijfde puntje

Niet het minste puntje hoor. Ik ben voor veel dingen dankbaar, maar vooral voor deze. Dit jaar heb ik met zo ontzettend veel mooie mensen mogen samenwerken. Wat een rijkdom! Annemarie van Carpe Diem Communicatie, de collega’s van Barendrecht en Albrandswaard, de collega’s van de GRNR, de collega’s van Metro en Tram en alle andere opdrachtgevers en opdrachtnemers. We hebben gelachen, beetje gehuild, ingewikkelde vraagstukken moeten oplossen, deadlines halen, het soms ook even niet meer geweten, de schouders eronder gezet, gewerkt, geschreven, gebeld, gedeeld, gefilmd, gesproken en bovenal: geluisterd.

Annemarie en ik wensen jullie allemaal prettige feestdagen en een gezond 2020 gevuld met fijne mensen en momenten van dankbaarheid.