“Positieve energie dat je iets voor ondernemers kunt betekenen”

Naam: Jos Wesdijk

Beroep: communicatieadviseur college gemeente Ridderkerk

“Net als mijn collega’s van de gemeentelijke organisatie werk ik vooral thuis, maar bijvoorbeeld voor de collegevergadering mag ik nog regelmatig op het gemeentehuis zijn. Die afwisseling is erg welkom. De afgelopen week kreeg ik veel positieve energie van een van ‘mijn’ wethouders, Henk van Os. Samen met wethouders van andere gemeenten zet hij zich in voor ondernemers die tussen wal en schip van de generieke steunpakketten vallen. Zij hebben net zo goed financiële hulp nodig. Maar in een aantal gevallen vraagt dat om maatwerk dat de landelijke overheid niet kan leveren. De wethouders kunnen en willen dat wel. Vandaar dat Henk van Os en collega’s een brandbrief naar het kabinet willen sturen met schrijnende verhalen van een aantal van deze ondernemers. De media haken in op deze oproep. Zo kwam EenVandaag langs om aandacht te geven aan de actie van de wethouders. Daar ben ik natuurlijk nauw bij betrokken. Dat je als gemeente iets voor ondernemers kunt betekenen, is fantastisch, zeker in deze tijd.

Tot slot heb ik een tip voor alle thuiswerkers in coronatijd: hou je dagritme vast alsof je naar je werk gaat. Daarmee voorkom je dat je te lang met je laptop tot ‘s avonds laat op schoot blijft zitten. Regelmatig ontspannen is ook, of juist nu, erg belangrijk.”

Beleef jij ook positieve dingen tijdens de coronaperiode? En wil je deze delen? Meld je dan aan voor de Midden-in-de-week-break van Carpe Diem Communicatie: annemarie@carpediemcommunicatie.nl.