“Met plasmadonatie draag ik bij aan terugkeer naar ‘normaal’

Naam: Marlies Klooster — Beroep: zzp’er in digitale toegankelijkheid

“Van vrijdag tot en met zondag heb ik samen met mijn twee kinderen en wat familieleden geschaatst. We hadden allemaal een big smile. Het was heerlijk om er samen uit te zijn. Ik vind het gaaf dat we dit gratis vermaak nu zoveel meer waarderen. In november ben ik positief getest op corona. Ik heb er weinig last van gehad, op een heftige keelontsteking na. Gisteren heb ik plasma gedoneerd bij de bloedbank in Amsterdam. De antistoffen die ik als ex-coronapatiënt heb, worden gebruikt voor het ontwikkelen van vaccins. Het voelt goed om plasma te doneren. Op die manier draag ik bij aan de terugkeer naar ‘normaal’. Het doneren zelf is binnen een uurtje gepiept en is zelfs gezellig met een kop koffie en een koekje erbij. Ook in deze coronatijd is er altijd wel iets om naar uit te kijken. Ik heb onlangs mijn eerste tentamen van mijn studie digitale transformatie behaald. Studeren naast mijn werk stond me altijd tegen. Nu ik ’s avonds weinig te doen heb en op zaterdag niet langs de kant van het voetbalveld sta, heb ik alsnog een studie opgepakt. En dat bevalt me prima. Ook geniet ik extra van boeken lezen en een stadswandeling in mijn eigen woonplaats. Er zijn nog genoeg onbekende hoekjes te ontdekken.”

Beleef jij ook positieve dingen tijdens de coronaperiode? En wil je deze delen? Meld je dan aan voor de Midden-in-de-week-break van Carpe Diem Communicatie: annemarie@carpediemcommunicatie.nl.