“Dankzij Teams en Zoom is er genoeg om te lachen”

Naam: Jacob-Jan Esmeijer — Beroep: Partner Havana Orange, Community PR

“Al tijdens een van mijn eerste banen in de PR heb ik voor het midden in de week-moment ‘meneer Zaagmans’ geïntroduceerd (om de week doormidden te zagen, red.). Het is een moment van humor. Ik plaatste bij alle collega’s voor elke woensdag 12:00 uur een herhaling in de agenda. Dan hoorde je elke week opnieuw op hetzelfde moment bij iedereen een pling. Ik vind het belangrijk altijd met humor naar iets te kijken. Nog steeds stuur ik op woensdagochtend soms een berichtje naar een aantal vrienden met de boodschap: over viereneenhalf uur staat ie er weer! Of komt ie bij jou niet langs vanwege corona? Uiteraard begrijpen zij die verwijzing inmiddels wel. Humor werkt voor mij. Iedereen die mij kent, weet dat ik groot fan ben van Sparta. Toen in 2010 Sparta degradeerde, zei Jules Deelder tegen Sparta-aanhanger Hugo Borst: “Joh, maak je geen zorgen, dan zie je ook nog eens een ander kleur shirt”, waarmee hij verwees naar de teams in de eerste divisie. Elk nadeel heeft zijn voordeel, maar daar moet je wel voor openstaan. Door corona kun je je tijd toch wat beter indelen, je hebt geen reistijd en kunt effectiever werken. Ook al komen de muren op je af, dankzij Teams en Zoom is er genoeg om te lachen. Ik hoop dat we over een jaar met humor kunnen terugkijken op deze coronatijd, hoewel het wel een serieuze zaak is. Het kan natuurlijk weer terugkomen. Mijn advies is om vooral elke dag even naar buiten te gaan, ga ook lunchen tussendoor, zorg dat je niet alleen maar voor je scherm zit en gun jezelf de luxe van een goede bureaustoel. Wat ik als eerste ga doen als de maatregelen voorbij zijn? Dan ga ik golfen met Louis van Gaal in Portugal! Die afspraak staat al met potlood in mijn agenda.”

Beleef jij ook positieve dingen tijdens de coronaperiode? En wil je deze delen? Meld je dan aan voor de Midden-in-de-week-break van Carpe Diem Communicatie: annemarie@carpediemcommunicatie.nl.