“Zet je creativiteit aan en bedenk nieuwe dingen”

Naam: Rebekka van Praag — Beroep: zelfstandig coach bij bureau Nieuwe Maan

“Tijdens de eerste lockdown kreeg ik voor het eerst in tien jaar als zelfstandige te maken met een lege agenda. Ik heb er niet te lang bij stilgestaan en heb me gestort op het bouwen van mijn website en op trainingen als social media, marketing en ondernemerschap. Maar vooral heb ik coachingprogramma’s uitgedacht en opgezet. Tijdens deze tweede lockdown kan ik daarop verder bouwen. Van 22 tot 29 maart houd ik de gratis digitale Challenge Discover your Drives. Je ontvangt 7 dagen achter elkaar een mail met inspirerende oefeningen om jouw drijfveren te ontdekken. Waar krijg je energie van: nieuwe dingen leren, creativiteit, of allebei? En wat doe je met je drijfveren? Kun je ze kwijt in je werk of in een hobby? Je komt erachter hoe jouw drijfveren zich tot elkaar verhouden. Ook in deze tijd is het belangrijk bewust stil te staan bij waar je energie van krijgt. Zelf heb ik de coronatijd gebruikt om een inhaalslag te maken als ondernemer; ik heb samen met anderen de programma’s Boost & Balance en RISE uitgerold. De eerste is bedoeld om beter op je energiehuishouding te letten, de tweede voor jonge werkende moeders die een baan en een jong gezin combineren en zoekende zijn naar een nieuwe balans.

Inspiratie voor mijn programma’s haal ik uit mijn eigen ervaring. Tot mijn 37e kreeg ik weinig energie van mijn werk. Alles wat ik wel leuk vond, was in mijn ogen geen werk. Tot ik het roer omgooide en leerde hoe ik zelf mijn drijfveren kan inzetten als kompas om op te varen. Het is een soort mengpaneel waarbij je zelf de juiste balans tussen verschillende energiebronnen moet zien te vinden.  Mijn tip om positief door de coronatijd te komen: zet je creativiteit aan en bedenk nieuwe dingen. Een goed voorbeeld is een groep vriendinnen die elkaar steeds een boekje toesturen waarin ze persoonlijke verhalen schrijven en tekeningen maken. Zo houden ze toch met een grote groep contact.”

Meer info of meedoen aan de gratis digitale Challenge Discover your Drives? Check www.bureaunieuwemaan.nl/challenge-discover-your-drivers/

Beleef jij ook positieve dingen tijdens de coronaperiode? En wil je deze delen? Meld je dan aan voor de Midden-in-de-week-break van Carpe Diem Communicatie: annemarie@carpediemcommunicatie.nl.