“De fantastische creativiteit van ondernemers ontroert me”

Naam: Annemarie van den Berg — Beroep: zelfstandig senior adviseur communicatie en participatie

“Voortdurend thuiswerken en contact onderhouden via Teams en Zoom maakt het werk intensiever. Je moet zelf zorgen voor pauzes. Gelukkig woon ik middenin Delft en kan ik heel makkelijk even de stad in. Met een vriendin heb ik de afspraak om elke donderdagmiddag samen een visje te halen. Het is nu heerlijk rustig in Delft. De massa’s toeristen blijven weg. De stad is van de locals. Dat voelt knus en geeft een wij-gevoel. Hetzelfde gevoel had ik toen corona net in Nederland was en we onze handen blauw applaudisseerden om de zorgmedewerkers te steunen. In Delft hebben ze voor hetzelfde eerbetoon elke woensdag vanaf april 2020 de kerkklokken een kwartier lang laten luiden, zelfs de Bourdonklok van de Oude Kerk, met ruim 9000 kilo de grootste historische luidklok van Nederland. Die is eigenlijk alleen nog te horen tijdens de bijzetting van een lid van de koninklijke familie. Dit initiatief en de fantastische creativiteit van ondernemers ontroeren me tot de dag van vandaag. Het gevoel dat we deze zware tijd samen gaan klaren, die saamhorigheid…fantastisch. Waar ik ook blij van word zijn digitale wandelinitiatieven als Ommetje. Je ontmoet elkaar misschien niet, maar het contact met wandelaars via de app is bijzonder. Deze rare tijd bewijst dat mensen heel creatief kunnen zijn. Mijn afscheid bij mijn vorige opdrachtgever kon niet live, maar desondanks werd ik blij verrast met een Zoom-meeting inclusief een heuse Annemarie-bingo. Op dit moment werk ik bij de gemeente Westland. Hiervan kregen we allemaal een filmpakket thuisgestuurd voor vermaak tijdens de voorjaarsvakantie. Ik waardeer het enorm dat je als werkgever je best doet om de verbinding met je medewerkers te bewaren. Op mijn beurt ben ik solidair met de ondernemers die ik absoluut wil behouden in de winkelstraat. Ook ben ik fan van moderne dans. Dit bekijk ik nu via betaalde streams. Gewoon, omdat ik wil dat deze kunstvorm blijft bestaan en er straks ook nog van kan genieten.”

Beleef jij ook positieve dingen tijdens de coronaperiode? En wil je deze delen? Meld je dan aan voor de Midden-in-de-week-break van Carpe Diem Communicatie: annemarie@carpediemcommunicatie.nl.